6 knih, které oslovily 2 výherce „Knižní Bloger 2016“ #2

Máš před sebou druhou sérii odpovědí od výherních blogů ze soutěže ČBDB Knižní bloger 2016.

Jaké 3 knihy na Tebe za poslední dobu hluboce zapůsobily a proč?

Život mezi řádky

Zuzčin blog obsadil hned dvě 1. místa a to v kategorii Knižní bloger roku a Knižní skokan roku. Vedle jejího blogu můžeš sledovat i vymazlený účet na Instagramu. Které knihy ji oslovily?

ona

Sůl moře od Ruth Sepetysové. Jedná se o historický román z konce druhé světové války, který odkazuje na skutečnou událost. Příběh je popisován z pohledů čtyř hlavních postav, což nám umožňuje vytvořit si hlubší představu o tom, jak těžké pro ně toto období muselo být. Myslím, že bychom si měli připomínat naše společné dějiny, abychom si více vážili toho, v jaké době nyní žijeme. Sůl moře doporučuji všem, kteří se rádi ohlédnou do historie, i když ne příliš radostné. Odkaz na recenzi.

moře

Psí poslání od Bruce Camerona. Dojemný životní příběh jednoho pejska, který čtenáře provede všemi svými životy. Příběh demonstruje, jak silné pouto se dokáže vytvořit mezi pejskem a jeho páníčkem, a že je pes oprávněně označován za nejlepšího přítele člověka. U Psího poslání jsem probrečela mnoho stránek. Ale i přes to se mi příběh vryl hluboko do srdce a vřele ho doporučuji všem pejskařům. Odkaz na recenzi.

psi

Hrob mé sestry od Roberta Dugoniho. Výborná a tak trochu jiná detektivka, na rozdíl od těch, se kterými se obvykle setkávám. Hlavní hrdinka Tracy se už přes dvacet let těžce vyrovnává se zmizením své mladší sestry Sáry, po které se za nevyjasněných okolností slehla zem. Tracy se však nehodlá smířit s nevědomostí a mermomocí se snaží přijít na to, co se osudné noci s její sestrou stalo. Hrob mé sestry doporučuji všem, kteří holdují detektivkám a mají rádi příběh jako takovou „skládačku“. Odkaz na recenzi.

hrob

Fotografie jsou použity s laskavým svolením z Instagramu.

Svět mezi řádky

Třetí místo v kategorii Knižní bloger roku patří Světu mezi řádky. Blog vedou dvě šikovné blogery, Wish a Chensie, které mají pod palcem i bohulibý projekt Podporujeme české autory. Otázku mi zodpověděla Chensie. Co řekneš na její tipy?

ANove
Srdce netvora od Andrewa Davinsona, protože jsem poznala, že i kniha, která v sobě ukrývá křesťanství, mě dokáže nadchnout a získat si tak, až si o klášterech zmiňovaných v oné knize začnu shánět více informací. Odkaz na recenzi.

netvor

První láska, poslední pomazání od Iana McEwana je dílo, které mě donutilo opustit realitu a vnímat tu, jež do mě chtěl narvat autor. Nikdy mi u knihy nebylo tak špatně a zároveň jsem nebyla tak fascinovaná a znepokojená jako při čtení těchto povídek. Odkaz na recenzi.

první

Snuff od Chucka Palahniuka. I v románu, který je plný oplzlostí a erotických nechutností, může čtenář objevit perly v podobě unikátních informací, jež předtím neznal. Odkaz na recenzi.

14796102_10154035676593927_454587578_o

Fotografie jsou použity s laskavým svolením z Instagramu.

Jsem rád, že si na mě Zuzka s Chensii udělaly čas, patří jim mé poděkování! Zaujala mě Sůl moře. Je mezi knihami nějaká, po které sáhneš?

SERIÁL knižních tipů od výherců Bloger roku 2016.

#1 Penny and Books & Za listem list.

#2 Život mezi řádky & Svět mezi řádky.

#3 She is Bookaholic & Pohoda lahoda.

#4 Quacker´s messy life.

Napsat komentář